Adatvédelmi Irányelvek

Adatkezelési tájékoztató
ügyfél részére

A személyes adatok védelme rendkívül fontos számunkra, ezért a jelen Adatkezelési tájékoztatóban ismertetjük, hogy Önről milyen személyes adatot, milyen célból és jogalappal kezelünk. Az Adatkezelési tájékoztató az Önt megillető jogokat is tartalmazza.

1. Az Adatkezelő adatai

Adatkezelő: Manker Beauty Kft. (továbbiakban: Adatkezelő)
Székhely: 2111 Szada, Akácvirág utca 9.
Cégjegyzékszám: 13-09-189521
Adószám: 26146339-2-13
Honlap: www.mankershop.hu
Email elérhetőség: ugyfelszolgalat@mankershop.hu

2. Az adatkezelés alapjául szolgáló általános jogszabályok

  • az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről (GDPR)
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.)
  • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.)
  • 2007. évi CXXVII. törvény az általános forgalmi adóról (Áfatörvény)
  • 2000. évi C. törvény a számvitelről (Számviteli tv.)
  • 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről (Fgy.tv.)

3. Fogalmak

Személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („Érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható. Ilyen tipikus személyes adatok különösen: név, lakcím, születési hely és idő, anyja neve.

Adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés.

Adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az Adatkezelőt vagy az Adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja.

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az Adatkezelő nevében személyes adatokat kezel.

Címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól,hogy harmadik fél-e.

4. Alapelvek

Az Adatkezelő a személyes adatok kezelése során a következő alapelveket veszi figyelembe, így a személyes adatok:

  1. kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az Érintett számára átlátható módon kell végezni (jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság)
  2. gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történjen, és azokat ne kezeljék ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon; a GDPR 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően nem minősül az eredeti céllal össze nem egyeztethetőnek a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történő további adatkezelés (célhoz kötöttség)
  3. az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak kell, hogy legyenek és a szükségesre kell korlátozódniuk (adattakarékosság)
  4. pontosnak és szükség esetén naprakésznek kell lenniük; minden észszerű intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljék vagy helyesbítsék (pontosság)
  5. tárolásának olyan formában kell történnie, amely az Érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé; a személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, amennyiben a személyes adatok kezelésére a GDPR 89. cikk (1) bekezdésének megfelelően közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül majd sor, az e rendeletben az Érintettek jogainak és szabadságainak védelme érdekében előírt megfelelő technikai és szervezési intézkedések végrehajtására is figyelemmel (korlátozott tárolhatóság)
  6. kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve (integritás és bizalmas jelleg)
  7. az Adatkezelő felelős a fentieknek való megfelelésért, továbbá képesnek kell lennie e megfelelés igazolására (elszámoltathatóság)

5. Adatkezelési tevékenység

a.) regisztráció

Adatkezelés célja A termék megvásárlását szolgálja a regisztráció
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés megkötése és teljesítése a termék megvásárlása érdekében
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy
Személyes adatok köre Felhasználónév, email cím
Adatmegőrzési idő A regisztráció törlését követő 1. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása a regisztráló személy
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása szükséges. Amennyiben nem adja meg a személyes adatokat a regisztrációhoz, akkor nem tud terméket vásárolni

 

b.) kapcsolatfelvétel

Adatkezelés célja Kapcsolat felvétele, kapcsolattartás
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés megkötése és teljesítése a termék megvásárlása érdekében
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy
Személyes adatok köre Vezetéknév, keresztnév, telefonszám, email cím
Adatmegőrzési idő Ptk. 6:22. § alapján a szerződés teljesítését vagy megszűnését követő 5. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása a kapcsolatfelvételi űrlapot kitöltő személy
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása szükséges. Amennyiben nem adja meg a személyes adatokat, akkor az Adatkezelő nem tudja felvenni Önnel a kapcsolatot

 

c.) termékvásárlás

Adatkezelés célja Termék megvásárlása
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés megkötése és teljesítése a termék megvásárlása érdekében
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy
Személyes adatok köre Vezetéknév, keresztnév, telefonszám, email cím
Adatmegőrzési idő Számviteli tv. 169. § (1) és (2) bekezdései alapján 8 év
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása a vásárló
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor az Adatkezelő nem tudja kiszolgálni

 

d.) számlázás

Adatkezelés célja Számla kiállítása
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pont: jogi kötelezettség teljesítése: Áfatörvény 159. § (1) bekezdése
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy
Személyes adatok köre Név, cím, adószám (céges ügyfél esetén), email cím
Adatmegőrzési idő Számviteli tv. 169. § (1) és (2) bekezdései alapján 8 év
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:

könyvelés: EDEN-TAX KFT. (1148 Budapest, Örs vezér tér 19. 1. em. 5., cégjegyzékszám: 01-09-712631)
számlázó program: Billingo Technologies Zrt. (1133 Budapest, Árbóc utca 6., cégjegyzékszám: 01-10-140802)

Adatok forrása A személyes adatok forrása a vásárló
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor az Adatkezelő nem tud a jogszabályban előírt számlázási kötelezettségnek eleget tenni

 

e.) termék ellenértékének kifizetése

Adatkezelés célja Termék ellenértékének kifizetése történhet:
  • banki átutalás
  • OTP SimplePay bankkártyás fizetés
  • utánvétes fizetés
formájában.
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés megkötése és teljesítése a termék megvásárlása érdekében
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy
Személyes adatok köre Vezetéknév, keresztnév, bankszámlaszám, megrendelés azonosítója, termék ellenértéke, átutalás ideje, email cím
Adatmegőrzési idő Számviteli tv. 169. § (1) és (2) bekezdései alapján 8 év
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek

Az Adatkezelő Adatfeldolgozókat vesz igénybe.

  • banki átutalás esetén a személyes adatokhoz számlavezető bankként az OTP Bank Nyrt. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., cégjegyzékszám: 01-10-041585) fér hozzá.
  • OTP Bank Nyrt. adatkezelési tájékoztatója: https://www.otpbank.hu/portal/hu/adatvedelem
  • OTP SimplePay használata során a személyes adatokhoz számlavezető bankként az OTP Bank Nyrt. (székhely: 1051 Budapest, Nádor u. 16., cégjegyzékszám: 01-10-041585) és az OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária krt. 17-19., cégjegyzékszám: 01-09-174466) férnek hozzá.
  • OTP Bank Nyrt. adatkezelési tájékoztatója: https://www.otpbank.hu/portal/hu/adatvedelem
  • OTP Mobil Kft. adatkezelési tájékoztatója: https://simplepay.hu/adatkezelesi-tajekoztatok/
  • utánvétes fizetés esetén a személyes adatokhoz a futárcégek férnek hozzá: ld. 5.f.) pont
Adatok forrása A személyes adatok forrása a vásárló
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor nem tudja a terméket kifizetni

 

f.) termék kiszállítása

 

Adatkezelés célja Megvásárolt termék kiszállítása
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés megkötése és teljesítése a termék megvásárlása érdekében
Az Érintettek kategóriái Vásárló
Személyes adatok köre Vezetéknév, keresztnév, szállítási cím (irányítószám, város, utca, házszám), telefonszám, email cím
Adatmegőrzési idő A szerződés teljesítését vagy megszűnését követő 5. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek

Az Adatkezelő Adatfeldolgozót nem vesz igénybe
Az Adatkezelő részéről a futárcég(ek) részére történik adattovábbítás a szerződés teljesítése érdekében:
iLogistic Kft. (székhely: 2051 Biatorbágy, Verebély László utca 2., cégjegyzékszám: 13-09-185133)

Adatok forrása A személyes adatok forrása a vásárló
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor az Adatkezelő nem tudja kiszállítani a terméket

 

g.) szerződéses kapcsolattartás

Az Adatkezelő a vele szerződött Partnerei (beszállító, ügyfél) esetében a szerződésben rögzített kapcsolattartóján keresztül folytat kommunikációt, és tart fenn üzleti kapcsolatot.

Adatkezelés célja Az Adatkezelő és a Partner közötti szerződés cél szerinti megvalósításához a kommunikáció fenntartása, és az együttműködés megvalósítása
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés f) pont: jogos érdek
Az Érintettek kategóriái Név, beosztás, telefonszám, email cím
Személyes adatok köre Vezetéknév, keresztnév, szállítási cím (irányítószám, város, utca, házszám), telefonszám, email cím
Adatmegőrzési idő A szerződés teljesítését vagy megszűnését követő 5. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozót nem vesz igénybe
Adatok forrása A személyes adatok forrása a Partner kapcsolattartója
Adatszolgáltatás módja, következménye Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor az Adatkezelő nem tud egyeztetni a Partnerrel

 

h.) panaszkezelés

Adatkezelés célja Bármely szolgáltatással kapcsolatos panasz kezelése
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés c) pontja: jogi kötelezettség teljesítése: a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény
Az Érintettek kategóriái Fogyasztó
Személyes adatok köre Név, lakcím, a panasz előterjesztésének helye, ideje, módja, panasz részletes leírása, fogyasztó által bemutatott iratok, dokumentumok és egyéb bizonyítékok jegyzéke
Adatmegőrzési idő Fgy.tv. 17/A. § (7) bekezdése alapján 5 év
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozót nem vesz igénybe
Adatok forrása A személyes adatok forrása a fogyasztó, mint panaszos
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor előfordulhat, hogy panaszát az Adatkezelő nem tudja kivizsgálni

 

A személyes adatok védelme rendkívül fontos számunkra, ezért a következőkben tájékoztatjuk, hogy a Challenge Diet applikációt használó természetes személy (továbbiakban: felhasználó) esetében milyen személyes adatot, milyen célból és jogalappal kezelünk.

i.) Challenge Diet applikációba való regisztráció

Adatkezelés célja A Challenge Diet applikáció használatát szolgálja a regisztráció
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: hozzájárulás
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy felhasználó
Személyes adatok köre Név, email cím
Az applikáció regisztráció és személyes adatok megadása nélkül is használható
Adatmegőrzési idő A regisztráció törlését követő 1. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása az applikációba regisztrált felhasználó
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben Ön nem adja meg a személyes adatait a regisztrációhoz, attól független az applikáció személyes adatok megadás nélkül is használható

 

j.) Push üzenet küldése

Adatkezelés célja A Challenge Diet applikációval kapcsolatos, információ, értesítés küldése
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: hozzájárulás
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy felhasználó
Személyes adatok köre Név, email cím
Adatmegőrzési idő A regisztráció törlését követő 1. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása az applikációba regisztrált felhasználó
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben Ön nem adja meg a személyes adatait a regisztrációhoz, attól független az applikáció személyes adatok megadás nélkül is használható

 

k.) Challenge Diet applikáció használata

Adatkezelés célja A Challenge Diet applikáció használata
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés teljesítése a szolgáltatás használata érdekében
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy felhasználó
Személyes adatok köre

Név, szokások mint: súly, kapszula, víz és evés
Az applikáció regisztráció és személyes adatok megadása nélkül is használható.

Adatmegőrzési idő A regisztráció törlését követő 1. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása az applikációba regisztrált felhasználó
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben Ön nem adja meg a személyes adatait, attól független az applikáció személyes adatok megadás nélkül is használható

 

l.) Challenge Diet applikáció használata fénykép profillal

Adatkezelés célja A Challenge Diet applikáció használata fényképes profillal
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) pontja: hozzájárulás
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy felhasználó, aki az applikáció használatát az emailre küldött egyedi kóddal aktiválta és a fényképét önkéntesen feltöltötte az alkalmazásba
Személyes adatok köre Fénykép
Adatmegőrzési idő A regisztráció törlését követő 1. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása az applikációba regisztrált felhasználó
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása önkéntes. Amennyiben Ön nem tölti fel a fényképét, akkor Ön ettől független tudja a fórumot használni, tehát ez semmilyen jogkövetkezménnyel nem jár

 

m.) Challenge Diet applikáción belül a fórum használata

Adatkezelés célja Fórum használata
Adatkezelés jogalapja GDPR 6. cikk (1) bekezdés b) pontja: szerződés teljesítése a szolgáltatás használata érdekében
Az Érintettek kategóriái Bármely természetes személy felhasználó, aki az applikáció használatát az emailre küldött egyedi kóddal aktiválta
Személyes adatok köre Név, hozzászólás, email cím
Adatmegőrzési idő A regisztráció törlését követő 1. év végéig
Adattovábbítás A GDPR 44-49. cikkei szerinti adattovábbítás nem történik
Címzettek Az Adatkezelő Adatfeldolgozó(ka)t vesz igénybe:
webshop motor üzemeltető: Unas Online Kft. (székhely: 9400 Sopron, Kőszegi út 14., cégjegyzékszám: 08-09-015594)
tárhelyszolgáltató: Tárhely.Eu Kft. (székhely: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241., cégjegyzékszám: 01-09-909968)
honlapfejlesztő: Vesilta Kft. (székhely: 4032 Debrecen, Bán Imre utca 48., cégjegyzékszám: 09-09-022147)
rendszergazda: Kővári Csaba egyéni vállalkozó (székhely: 1239 Budapest Templom u. 151., nyilvántartási szám: 32507489)
Adatok forrása A személyes adatok forrása az applikációba regisztrált felhasználó
Adatszolgáltatás módja, következménye Az adatok megadása kötelező. Amennyiben nem adja meg a szükséges adatokat, akkor az Adatkezelő nem tudja biztosítani az Ön számára a fórum szolgáltatást

 

6. Honlap adatkezelése

A Honlapunk sütiket használ.

A süti (angolul: cookie) egy fájl, amely akkor kerül az Ön számítógépére, amikor Ön egy honlapot látogat meg. A süti egy információcsomag, amelyet a szerver küld a böngészőnek, majd minden egyes kérés alkalmával a böngésző visszaküldi ezt a szervernek, a kiszolgáló által meghatározott adattartalommal. Ennek az a célja, hogy az Ön által látogatott honlap internetes beállításait elmentse, így ha Ön újra ugyanazt a honlapot keresi fel azonos eszközről, akkor az oldal már emlékezni fog a beállított paraméterekre.

A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Sütiket a leggyakrabban hirdetések, szolgáltatások személyre szabásához, a honlap forgalmának elemzéséhez használnak.

A jelenleg hatályos jogszabályok értelmében sütiket csak abban az esetben tárolhatunk az Ön eszközén, ha erre feltétlenül szükség van, azaz elengedhetetlen a honlap működéséhez, ezeket nevezzük „szükséges sütiknek”. Minden egyéb típusú süti használatához az Ön hozzájárulására van szükségünk. A honlapon aktuálisan használt sütiket a honlapra történő belépéskor felugró ablakban (pop-up ablak) tekintheti meg és állíthatja be.

Minden modern böngésző engedélyezi a sütik beállításának a változtatását. A legtöbb böngésző alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, ezek a beállítások azonban általában megváltoztathatók, így a böngésző meg tudja akadályozni az automatikus elfogadást, és minden alkalommal fel tudja ajánlani a választás lehetőségét, hogy engedélyezi-e a sütiket.

Felhívjuk az Ön figyelmét, hogy mivel a sütik célja a honlapunk használhatóságának és folyamatainak megkönnyítése vagy lehetővé tétele, a sütik alkalmazásának megakadályozása vagy törlése miatt előfordulhat, hogy Ön nem tudja honlapunk funkcióit teljes körűen használni, illetve hogy a honlap a tervezettől eltérően fog működni az Ön böngészőjében. A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat :

 

7. Az adatokhoz való hozzáférés

A személyes adatokhoz az Adatkezelő illetékes munkatársai férhetnek hozzá a szükséges mértékben a feladataik ellátása érdekében.

 

8. Adatbiztonsági intézkedések

Az Adatkezelő megfelelő informatikai, technikai és személyi intézkedésekkel gondoskodik arról, hogy az általa kezelt személyes adatokat védje többek között a jogosulatlan hozzáférés ellen, vagy azok jogosulatlan megváltoztatása ellen.

 

9. Az adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jogok és tartalmuk

Adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jog

Az adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jog tartalma

Tájékoztatáshoz való jog
/GDPR 13-14. cikk/

Ön jogosult arra, hogy a személyes adatai megszerzésének időpontjában tájékoztatást kapjon az adatkezelés tényéről és céljairól. Az Adatkezelő olyan további információt is az Ön rendelkezésére bocsát, amelyek a tisztességes és átlátható adatkezelés biztosításához szükségesek, figyelembe véve a személyes adatok kezelésének konkrét körülményeit és kontextusát. Önt tájékoztatni kell továbbá a profilalkotás tényéről és annak következményeiről is.

Hozzáféréshez való jog
/GDPR 15. cikk/

Ön jogosult arra, hogy tájékoztatást kérjen arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy megismerje azt, hogy az Adatkezelő:

  • milyen személyes adatait
  • milyen jogalapon
  • milyen adatkezelési cél miatt
  • mennyi ideig kezeli
  • kinek, mikor, milyen jogszabály alapján, mely személyes adataihoz biztosított hozzáférést vagy kinek továbbította a személyes adatait
  • milyen forrásból származnak a személyes adatai (amennyiben nem Ön bocsátotta azokat az Adatkezelő rendelkezésére)
  • alkalmaz-e automatizált döntéshozatalt, valamint annak logikáját, ideértve a profilalkotást is.

Helyesbítéshez való jog
/GDPR 16. cikk/

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő az Önre vonatkozó pontatlan személyes adatait helyesbítse vagy a hiányos személyes adatait kiegészítse. Tehát Ön kérheti, hogy az Adatkezelő módosítsa valamely személyes adatát (például bármikor megváltoztathatja az e-mail címét, vagy egyéb elérhetőségét).

Törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)
/GDPR 17. cikk/

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő törölje a személyes adatait, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • a személyes adataira már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték
  • Ön visszavonja a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja értelmében az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
  • Ön a 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy Ön a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen
  • a személyes adatait jogellenesen kezelték
  • a személyes adatait az Adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell
  • a személyes adatainak gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Korlátozáshoz való jog
/GDPR 18. cikk/

Ön jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

  • Ön vitatja a személyes adatainak pontosságát (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát)
  • az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
  • az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de Ön igényli azokat jogi igény előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez

Ön a 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen (ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az Adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az Ön jogos indokaival szemben).

Adathordozhatósághoz való jog
/GDPR 20. cikk/

Ön jogosult arra, hogy az Önre vonatkozó, Ön által egy Adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik Adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az Adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:

  • az adatkezelés a 6. cikk (1) bekezdésének a) pontja vagy a 9. cikk (2) bekezdésének a) pontja szerinti hozzájáruláson, vagy a 6. cikk (1) bekezdésének b) pontja szerinti szerződésen alapul, és
  • az adatkezelés automatizált módon történik.

Ön jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatainak Adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.

Tiltakozáshoz való jog
/GDPR 21. cikk/

Ön jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak a 6. cikk (1) bekezdésének e) vagy f) pontján alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatait nem kezelheti tovább, kivéve, ha az Adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az Ön érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Ha a személyes adatainak kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, Ön jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon az Önre vonatkozó személyes adatai e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

Hozzájárulás visszavonásának joga
/GDPR 7. cikk (3) bekezdés/

Ön jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét. A hozzájárulás megadása előtt Önt erről tájékoztatni kell. A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

 

10. Az adatkezeléssel kapcsolatos Érintetti jogorvoslati lehetőségek és tartalmuk

Jogorvoslati lehetőség A jogorvoslati lehetőség tartalma

Felügyeleti Hatóságnál történő panasztétel joga
/GDPR 77. cikk/

Ön a személyes adatainak védelméhez fűződő joga sérelme esetén panaszt nyújthat be a következő Hatósághoz:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
székhely: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 9-11.
levelezési cím: 1363 Budapest, Pf. 9.
telefon: +36 (1) 391-1400
email: ugyfelszolgalat@naih.hu
honlap: www.naih.hu

Az Adatkezelővel vagy az Adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog (bírósági eljárás kezdeményezése)

 

 

11. Az Adatkezelési tájékoztató frissítése

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatkezelési tájékoztatót egyoldalúan módosítsa. A jelen tájékoztató módosítására különösen abban az esetben kerülhet sor, ha arra jogszabályváltozás, adatvédelmi hatósági gyakorlat, üzleti igény, illetve egyéb körülmény miatt szükség van. Az Érintett kérésére az Adatkezelő megküldi neki a mindenkor hatályos tájékoztató egy példányát a vele leegyeztetett formában.